Sivut

18. syyskuuta 2012

Sairaslomaa vietellessä..

Taas on ehtinyt vierähtää hetki jos toinenkin kiireisen arjen keskellä. Nyt pienen tapaturman seurauksena viettelen vielä pari päivää sairaslomaa ja on aikaa käydä päivittämässä kuulumisiakin.. =)

Kotona on ollut melkoinen hullunmylly kun on remontoitu meidän vaatehuone (lue varasto) ja vaihdettu järjestys olohuoneessa. Remontista otin vähän kuvia ja niitä sitten tuonnempana.. Mutta tuon remontin jälkeen kun taas kannoin tavaroita takaisin valmiiseen vaatehuoneeseen, yksi vaatetanko romahti alas ja sen seurauksena olkapäähän tuli osittainen sijoiltaan meno. Sinänsä ei uutta minulle kun omistan löysät nivelet, mutta kun käsi tikusteli ja oli omituinen niin päivystyksestä hain sitten kantositeen ja 5 pv sairaslomaa.. Että tämmöistä..

Tässä kuvia tuosta remontista.. 

Tästä lähdettiin. 
Vaatehuoneessa oli alunperin irralliset muoviset hyllyt, koska alkuperäiset jouduttiin poistamaan muuton yhteydessä homeen vuoksi. Nämä on ollut käytössä nyt 6 vuotta ja vaatehuone on ollut niin täynnä, että sisälle ei sovi.. =)



Tyhjä vaatehuone

Vaatehuone tyhjennettynä...
Uudet hyllyt paikallaan

 Tässä alkaa uudet hyllyt olla paikalla. Alkuperäinen suunnitelma ei aivan onnistunut, koska nuo tankojen tukipuut estivät hyllyjen jatkamisen aivan seinästä seinään tuolla päädyssä. Kiskoa ei voinut asentaa niiden päälle. =(

Valmis vaatehuone (lue: varasto)
Täyttä siellä on vieläkin, mutta nyt sinne mahtuu jo sisälle (vaikka kuvasta sitä ei ehkä huomaakkaan.. =) Tavarat on nyt vähän väljemmin hyllyillä ja ne saa sieltä pois ilman, että kaikki täytyy ottaa ensin edestä. Eli varsin onnistunut remontti. Josko sitä joskus oppisi heittämään roskiin turhat tavarat, niin tulisi paljon lisätilaa.. 

Tässä sairasloman aikana ehdin järjestää Tupperware-kutsutkin ja kerrankin vieraita saapui paikalle huikeat 7 kappaletta! Wau! Tarjolla oli tonnikalapiirakkaa, broileripiirakkaa ja puolukkapiirakkaa vaniljakastikkeen kera.. Laitanpa ohjeen tuohon broileripiirakkaan, kun se tuntui olevan ihmisille kovasti mieleen.


BROILERIPIIRAKKA

Pohja:
150 g             voita/margariinia
2 ¼ dl            vehnäjauhoja
1 dl                juustoraastetta
3 rkl               ruokakermaa

Täyte:
2                    munaa
1 rkl               vehnäjauhoja
n. 2 dl            ruokakermaa (loput purkista)
n 4 dl             juustoraastetta
300-400 g      broilerin fileesuikaleita (esim. hunajamarinoituja)
1                    sipuli
purkillinen     säilykepersikan puolikkaita
mausteita       (mustapippuri, paprikajauhe, suola)


Tee näin:

1.      Nypi pohjan ainekset taikinaksi.

2.      Painele voidellun ja jauhotetun vuoan pohjalle ja pistele reikiä.

3.      Paista pohjaa uunissa 225 C noin 20 min.


4.      Tee täyte.

5.      Paista broilerit, pilko sipulit ja persikka.

6.      Sekoita astiassa munat, jauhot, kerma ja juustoraaste)

7.      Lisää seokseen broileri, sipuli, persikat ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

8.      Ota pohja uunista ja lisää täyte.

9.      Paista vielä 25–30 min.


Olen ehtinyt jo jonkin verran askarrellakkin, kun kaveri täytti 26 v, mutta kuten niin usein, unohdin kuvata kortin.. Ideana siinä oli koiraihmiselle suunnattuna, että valkoisella pohjalla kulki koiran tassun kuvia. Sisälle tulostin himmennettynä hänen koirarodustaan pääkuvan ja kirjoitin onnittelut kuvaan. Vähän glitteriä ja se oli siinä. Taisin joskus luvata laittaa sen toisen ystäväni 30-vuotis-kortin kun sen saan ja laitan sen nyt sitten tähän. 






 Tuo kuvio on alunperin ollut vissiin taas leimasinkuva, mutta minäkun en ole niitä leimasimia vielä hankkinut, niin tämä on läpipiirretty versio siitä ja sitten itse väritelty.. Ei ihan sellainen kuin ajattelin, mutta tulipa kuitenkin. Mukana on vähän glitteripalloja ja joitain helmiä, jotka lähtivät kyllä heti irti, kun en tiennyt millä ne olisin kiinnittänyt.. 

Olihan tässä taas asiaa vähäksi aikaa.. Jatkan levähtelyä tuolla sohvannurkassa.. =)