Sivut

30. joulukuuta 2012

Joulun jälkeen on suursiivoustaaa...

Kyllä vaan, näin Kari Tapiota mukaillen, meillä ruukataan siivota vanhan vuoden pölyt ja joulukrääsät pois ennen kun uusi vuosi otetaan vastaan. Eilen se päivä sitten koitti näin lauantain kunniaksi ja aamusta asti on mamma häärännyt luutun kanssa. Vaan saimpas siivottua. Lista oli aika pitkä, mutta kaikki tuli tehtyä.. Tässä minun eilinen tehtävälista:
1. Joulukuusi pois 
2. Joulukoristeet pois
3. Uunin pesu
4. Jääkaapin siirto ja taustan imurointi
5. Uunin siirto ja sivujen ja taustan siivous
6. Tiskaus
7. Imurointi
8. Pyykin pesua ja kuivien viikkaus kaappiin
9. Lattioiden luutuaminen
10. Pölyjen pyyhintä
11. Vessojen pesu
12. Kissanhiekkalaatikoiden pesu
13. Sänkyjen petaus ja yleistä tavaroiden järjestelyä paikoilleen. 

Tekemistä piisas, mutta tulipahan siistiä. Vielä joku päivä ois tarkotus siivota keittiön laatikot, kun näyttivät olevan vähän sotkuiset ja tuuletusventtiilit pitäs taas siistiä, mutta siinäpäs ne sitten onki. Petivaatteet vaihdon just jouluksi niin ne sai nyt kelvata. 

Yksi syy myös oli vielä tähän minun joulun purkuun.. nimittäin se, että sain syyn ottaa joululiinan pois meidän joululahjaksi ostamaltamme pöydältä. Tässä se ihanuus vielä kaikkien ihailtavaksi. On se vaan hieno.. =) Tosin kuva ei ole kovin kummonen edelleenkään näiden minun kameroiden huonon laadun vuoksi.. =(

Tälle päivälle oli suunnitelmissa lähteä serkun, hänen pojan ja minun nuoremman pojan kanssa Oulun Edeniin vähän uimaan trooppisiin maisemiin näin 20 vuoden tauon jälkeen. Mutta luontoäiti päätti vissiin toisin ja isäntä ja serkkutyttö joutuivat lunta pukkaamaan, joten enpäs tiedäkään ehditäänkö tänään mihinkään. Harmittaa kyllä kovasti, kun olin jo ihan ehtinyt asennoitua siihen, että pääsee uimaan, kun on ollut yli viikon tauko. Onneksi en ehtinyt pojalle kertoa asiasta, niin ei pety niin kovasti. Toinen odottaa koko ajan, että me lähdetään puistoon, kun se on ollut se meidän yhteinen juttu serkun kanssa tänä syksynä. No ei päästy nyt kyllä sinnekään. Toinen poika yskii siihen malliin, että en viitsi häntä viedä tuonne ulos, niin ei sairastu pahemmin. No jos ei tänään onnistu, niin sitten jonain toisena päivänä. 

Toinenkin suunnitelma meni uusiksi, kun oli tarkoitus käydä papan luona päiväkahvilla, mutta sitten muistin yhtäkkiä, että minulla on tänään ruokana Karjalanpaisia ja se ottaa 3 tuntia uunissa niin ei sitten lähdetty papallekaan kun piti ruveta laittaan ruokaa.. No tuoksu on jo aika kiva ja hyvää ruokaa jaksaa aina odottaa. Jospa ottais tänään vähän renommin eilisen rehkimisen jälkeen. Huomenna tulee pojan tarhakaveri meille leikkimään ja taas on vilinää ja vilskettä ihan riittämiin.. Joten sohvan nurkkaan marssii hän ja toivottaa jo valmiiksi kaikille lukijoille hyvää uutta vuotta 2013!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti